Täppet, Åhus

Vunnen markanvisningstävling i samarbete med Brinova och husmoduler från Eksjöhus.

Nybyggnad av 48 hyresrätter.

Skissförslag i Höganäs, Folkparken bygger möten

Förslaget innefattar kontor för ensamföretagare, cafeteria, konsertlokal, teaterlokal, konferens- och utställningsmöjligheter för företag och kultur med nya möjligheter för Höganäs.

Tävlingsvinst på Föreningstorget i Eslöv

Projekt bestående av 83 bostadsrätter, en seniordel med 32 lägenheter, stor gemensam takterrass, gård med odlingsmöjligheter, solceller på taket och möjlighet att boka lådcyklar. I bottenplan lokaler för butiker och matställen. 

Tio olika tävlingsbidrag lämnade in förslag i en första prekvalificering, fem av de fick fullfölja och tillslut stod GBJ tillsammans med Möller Arkitekter som vinnare.

Pontus Möller som tillsammans med Ilyas Awadh ritat och planerat projektet förklarade att förutsättningarna är annorlunda på ett torg jämfört med en vanlig kvarterstomt. – På en sådan här speciell plats räcker det inte med att bygga bra lägenheter utan projektet måste bidra till hela staden.


Kv. Pernille 2

Nybyggnation av Kv. Pernille 2 i Oceanhamnen, Helsingborg. Här skall det projekteras och byggas 47 st bostadsrätter från 1 rum och kök till 5 rum och kök tillsammans med Serneke. 

En utgångspunkt i projektet har varit att skapa olika uttryck på varje huskropp i vårt kvarter.
”Vi vill leva upp till det här enormt fina läget genom att rita lägenheter som vi själva kan säga att vi vill bo i. Hela området har en otrolig dignitet i stan och kommer bli något helt annat. I Norra hamnen har vi till exempel hus som står mot en vattenfront, men här har vi ju vatten runt om hela Oceanhamnen. Ett helt unikt läge på så sätt.” säger Pontus Möller och Ilyas Awadh som ritat och planerat projektet. (Bild: Studio 3D)

Kv. Agronomen

Nybyggnation i trä vid Växjös södra delar mot Teleborg intill sjön Trummen. Nära till Linneuniversitet och centrum.
Här skall det under 2019/2020 projekteras och byggas 89 st bostadsrätter från 1 rum och kök till 4 rum och kök tillsammans med GBJ.
(Bild: 3D vision)

Kv. Örnen

Nybyggnation av 22 bostadsrätter centralt vid Rönneå i Ängelholm.