Ängelholms Arkitekturpris 2021 för bästa nybyggnadsprojekt

Storgatan4.
Byggherre BRF Tullport.
22 bostadsrättslägenheter i två huskroppar i Ängelholms äldre delar. Tegelarkitektur med inslag av cortenstål och omsorgsfull detaljering som ger byggnaderna ett karaktärsfullt robust uttryck som både sticker ut och anpassar sig till sina äldre grannar.

Ängelholms Arkitekturpris 2021 för bästa ombyggnadsprojekt

Danielslundsgatan 31
Byggherre Karin Wahlberg
Korsvirkesgård med anor från 1700-talet som genomgående renoverats och varsamt moderniserats med en del nya väl avvägda attribut som koppling mellan längorna, glasveranda och glaspartier i de gamla portöppningarna. 

Hemmeslöv, Båstad

Tävlingsvinst vid Båstadstation. Två skulptorala punkthus i 8 och 10 våningar i ett stationsnära grönt kvarter med 98 bostadsrätter.

Byggherre: Wennerholms fastighetsförmedling

Ravinen, kulturcentrum i Båstad

Efter 30 års arbete och engagemang förverkligas nu konstnärsparets Ulla och Gustav Kraitz kulturcentrum på Norrvikens trädgårdar. En ny byggnad utförd i falusvart träpanel och betong. Den innehåller utställningshallar, konsertsal och café.

Byggherre är Backahill och invigning kommer att ske under 2021.

Täppet, Åhus

Vunnen markanvisningstävling i samarbete med Brinova och husmoduler från Eksjöhus.

Nybyggnad av 48 hyresrätter.

Kv. Pernille 2

Nybyggnation av Kv. Pernille 2 i Oceanhamnen, Helsingborg. Här skall det projekteras och byggas 47 st bostadsrätter från 1 rum och kök till 5 rum och kök tillsammans med Serneke. 

En utgångspunkt i projektet har varit att skapa olika uttryck på varje huskropp i vårt kvarter.
”Vi vill leva upp till det här enormt fina läget genom att rita lägenheter som vi själva kan säga att vi vill bo i. Hela området har en otrolig dignitet i stan och kommer bli något helt annat. I Norra hamnen har vi till exempel hus som står mot en vattenfront, men här har vi ju vatten runt om hela Oceanhamnen. Ett helt unikt läge på så sätt.” säger Pontus Möller och Ilyas Awadh som ritat och planerat projektet. (Bild: Studio 3D)